TÄPE

Teadusbuss ja Eesti Füüsika Selts kutsuvad Tähe Perepäevadele 27.-28. aprillil 2013! Üritus toimub Tartus, Tähe 4 asuvas füüsikahoones.

Kahel päeval saab vaadata kõiksugu lahedaid katseid ning proovida mitmesuguseid toredaid tegevusi. Tähe 4 on ka see hoone, kus valmis suurem osa Eesti Tudengisatelliidist. Mõlemal päeval toimuvad ekskursioonid päris satelliidiehituse südamesse, so ruumidesse, kus meie esimene satelliit välja mõeldi ja valmis ehitati ning saavad oma silmaga näha seda antenni, mille abil varsti orbiidile lendava satelliidiga ühendust pidama hakatakse.

Saab veenduda, et maakera tõepoolest pöörleb, proovida Segway ja hõljukiga sõitmist ning õhukahuritega laskmist. Teeme udu, tuld ja pauku. Majas sees toimuvad erinevad töötoad keemia, bioloogia, materjaliteaduse ning robootika teemal. Mitmete demolaudade ja põnevate katsevahendite seas on kohal akustikud, kes võtavad tolmukihi alt välja kõik oma imetabased muusikariistad. Loomulikult näitame oma põnevamaid katseid ja seadeldisi, nii etendustega ringi sõitvaid kui ka suuremaid ja paiksemaid.

Nagu Teadusbussile kohane, ei puudu meie ürituselt teadusteatri etendused. Näha saab keemia-, füüsika- ja atmosfäärietendusi. Kõige väiksemate külastajate rõõmuks on avatud lastetuba, kus põnnidega tegelevad noored õpetajad. Avatud on kohvik, esineb keemikute bänd ja maja peal leidub muudki põnevat!

Täpe on avatud:
Laupäeval 11-18
Pühapäeval 11-16
Sissepääs kõigile prii.

Vaata pilte!

Täpsem info:
www.fyysika.ee/tape
Alex Nõomaa (5235018, alexn@ut.ee)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.