Eelteated: füüsikaõpetajate päevad ja füüsikaõpetajate suvekool

Kuigi talve pole veel olnud, tuleb peagi ikka kevad ning sellega koos füüsika- ja füüsikaõpetajate päevad 17.-18. aprillil. Nagu ikka, teine päev on põhiliselt füüsikaõpetjatele. Võib-olla jälle Füüsikumis, aga on ka teisi mõtteid, nii et püsige liinil.

Me kõik teame, et ennustamine ja eriti just tuleviku ennustamine on tänamatu tegevus. Ometi on 18. aprilli esialgsesse päevakavva planeeritud tulevikuteemad: kvantarvutid, tuuma- ja taastuvenergia, kuidas inimesed üha juhmimaks jäävad, kuidas neid jälgida ja kontrollida, näiteks kiibistades. Heaks tavaks on saanud füüsika õpetajate kokkusaamistel korraldada mõned lahedad töötoad. Nii on seegi kord plaanis, kuigi ei oska veel ennustada, millised need tulevikuteemalised töötoad tulevad.

Tuleb ka suvi ja suvekool 12.-13. augustil Roosta Puhkekülas. Sinna on päris palju aega, aga juba on liikunud mõte teha koostööd nende õpetajatega, kes koolimajas tegelevad käsitöö, meisterdamise, tehnika, tehnoloogia, aga ka leiutamisega.