Mida teha, kui arvuti taga istumine ajab hulluks?

Mine õue. Jaluta. Veel parem, sõida jalgrattaga.

Minute Physics on Youtube’i kanal, kus Henry Reich püüdis alates 2011. aastast seletada füüsikat, füüsikalisi nähtusi ja probleeme ühe minutiga, st iga video umbes 1 minut. Videolõigud läksid tasapisi pikemaks, minutist oli saanud kolm-neli-kuus ja ühel ilusal päeval üritas ta asja parandada 10 sekundi videotega. Need said küll kõigega kokku 18 sekundi pikkused, aga sisu tõepoolest umbes 10. Seal hulgas on ka küsimus – mitu tähte on taevas? Seda on haridusteadlased halvustanud, kui väga halba faktiteadmise küsimust. Teadagi, see pole õige.  Lihtne vastus on – kuus tähte. Aga ka see ei ole NII lihtne, a-täht ilmutab end seal ju kaks korda.

Pärast ta vist andis alla ja tegi ka 10 kuni 20 minuti lugusid, kutsus pikema jutuga  külalisi ja tegi isegi seriaali. Üldiselt on tema seletustes pea kõik joonistatud ja räägitud. Vahest harva on ka mõni pilt päriselust, aga ise ta kaadri tagant välja ei ilmu. Välja arvatud juhul kui… OK, olgu ka veidi avastamisrõõmu raskel ajal.